Cum cumpar Bitcoin simplu si rapid?

cum cumpar bitcoin simplu 2018


Poti parcurge urmatorul ghid pentru a cumpara bitcoin (BTC) intr-un mod simplu si rapid (dureaza maxim 30 de minute). Ai nevoie de un cont bancar cu internet banking si minim 50 lei in cont. Ghid pentru incepatori updatat in ianuarie 2018.

1. Iti faci un cont pe LocalBitcoins, un serviciu sigur si gratuit, folosit de sute de mii de utilizatori din toata lumea.

2. Dupa ce te-ai logat, alegi una din ofertele disponibile pe site in acel moment in RON dand click pe “Buy”. Metoda de plata va fi “Transfers with specific bank”. Exemplu de pret pe care il poti vedea: 61830 RON. Limits: 100 - 10000 RON. Cu cat e pretul mai mic, cu atat e mai bine.

3. La sectiunea “How much you wish to buy?” introduci suma de care dispui (500 lei de exemplu). Automat, vei vedea cat BTC vei primi in cont. Acum da click pe “Send trade request” si asteapta. Ca reper, pretul bitcoin-ului in dolari il poti verifica pe www.coinmarketcap.com sau www.preev.com. Din acest moment, bitcoinii pe care doresti sa ii cumperi au intat intr-un sistem escrow, asadar sunt asigurati pana vei face plata si nu ai cum sa ii pierzi sau sa iei teapa.

Nota: Vei observa o diferenta normala de 5-10% intre pretul unui bitcoin afisat pe coinmarketcap.com sau preev.com si pretul de cumparare afisat pe LocalBitcoins. Nu iti recomand sa cumperi daca diferenta e mai mare de 10%. Mai bine astepti sa intre si alti vanzatori pe LocalBitcoins care vand la un pret mai bun.

4. Astepti sa comunici pe pagina cu persoana de la care cumperi bitcoin, care iti va da contul unde trebuie sa trimiti banii (in unele cazuri, contul sau conturile sunt deja trecute in partea dreapta a paginii). De asemenea, e posibil ca unii vanzatori sa iti ceara o poza cu buletinul la prima pranzactie (a complet normal). Vei avea 90 de minute la dispozitie pentru a trimite banii in cont, asadar asigura-te ca ai un cont bancar cu internet banking la aceeasi banca la care are si persoana de la care cumperi. Daca nu ai, nu e o problema, insa va dura mai mult. Dupa ce ai trimis suma in cont, click pe “Mark as paid”. In 5-30 minute, contravaloarea in Bitcoin va intra in cont si va fi afisata sus in pagina, langa “Wallet”. Bitcoinii ii poti pastra acolo sau ii poti muta intr-un portfofel electronic (bitcoin wallet) mai sigur. Aici gasesti o lista cu portofelele recomandate de site-ul oficial bitcoin.

Felicitari! Ai investit intr-o tehnologie revolutionara. You’re an early adopter! 

Nota: Cel mai probabil vei cumpara fractiuni de bitcoini (cu zecimale). Valoarea unui bitcoin este de peste 10 mii de euro. Daca investesti ~100 euro, vei primi o suma similara cu ~0.001 bitcoini.

Daca vrei sa cumperi bitcoin cu cardul Visa sau Mastercard (EUR/USD), iti recomand platforma Changelly. Functioneaza doar cu tranzactii de minim 100 euro sau dolari. Trebuie sa iti faci un portofel electronic "bitcoin wallet" inainte de a face tranzactia (vezi ultima recomandare din pasul 4).

Daca nu ai cont bancar sau card, poti cumpara bitcoin in Romania cu numerar de la un terminal ZebraPay. Succes!

Un comentariu:

  1. Un ghid foarte bun! Am cumparat bitcoin de 200 lei (0.0045) in mai putin de 20 de minute. Merci!

    RăspundețiȘtergere

Recomandarea lunii

Cum cumpar Bitcoin simplu si rapid?

Poti parcurge urmatorul ghid pentru a cumpara bitcoin (BTC) intr-un mod simplu si rapid (dureaza maxim 30 de minute). Ai nevoie de un ...

Un produs Blogger.