ripple xrp

Ripple (XRP): Ce este si cum cumpar Ripple

Ce este Ripple?

Ripple este o retea similara blockchain si un sistem de transfer fondat de o companie americana in 2013. Moneda virtuala XRP sta la baza Ripple, iar principala functie a XRP este rapiditatea prin care se fac transferurile – sute de banci acceseaza blockchain-ul Ripple (numit RippleNet) pentru a face tranzactii mult mai rapide si cu costuri mai mici.

Scopul Ripple este acela de a ajuta institutiile financiare sa faca tranzactii mai rapide, mai sigure si la un cost mai mic. Criptomoneda Ripple (XRP) nu este minabila si este doar in parte descentralizata – toate monedele XRP au fost lansate in intregime la debutul companiei, iar compania si-a rezervat o buna parte din ele.

Tehnologia Ripple nu este bazata pe blockchain in adevaratul sens al cuvantului, ci pe un protocol de consens intre utlilizatori. Tranzactiile sunt valitate in acest sistem printr-un algoritm propriu.

Cum cumpar Ripple XRP?

Pasul 1

Cel mai simplu mod de a cumpara Ripple XRP este prin Binance – click pentru a-ti face cont. Dupa ce iti faci cont cu adresa de email pe Binance, trebuie sa treci printr-un proces obligatoriu de verificare al contului (vei vedea ca e simplu).

Procesul e foarte similar cu cel prin care cumperi Bitcoin.

Pasul 2

Dupa verificarea contului, in meniul Binance click pe Buy Crypto (Cumparati Cripto) si introdu suma in RON de care doresti sa cumperi XRP (poti alege si EUR daca ai cont bancar in EUR), apoi alege XRP. Trebuie sa introduci datele cardului, adresa si asta e tot pentru a cumpara Ripple XRP.

Suma minima de care poti cumpara Ripple XRP este 65 lei.

Pasul 3

Ripple-ul cumparat il gasesti in Wallet (Portofel). Poti fie sa ii lasi acolo, fie sa ii transferi in alt Wallet precum GateHub. Daca ii lasi pe Binance, vei putea tranzactiona oricand Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) si alte criptomonede cu Ripple.

ripple xrp

Mentiune: Daca ti se pare complicata interfata Binance, poti cumpara Ripple si prin alte platforme precum Kraken sau Tradesilvania, cea din urma are avantajul ca are support in limba romana.

Sfat: Poti schimba toata interfata Binance in limba romana (in dreapta sus, click pe English si alege Romana).

Pret Ripple XRP

Pretul XRP a fluctat intotdeuna intre 0.2 si 0.5 dolari, cu exceptia perioadei de varf din decembrie 2017 – ianuarie 2018, cand pretul Ripple a atins maximul istoric de peste 3.8 dolari.

De ce este Ripple XRP una din cele mai bine cotate monede din lume?

Datorita tehnologiei inovatoare prin care se fac transferurile in retea (rapid, sigur, cu costuri mici), Ripple XRP este folosit de multe banci si isi doreste sa fie folosit de majoritatea bancilor din lume – inlocuind sistemul actual SWIFT.

Fiind o criptomoneda veche cu un proiect serios, multe fonduri de investitii au investit in Ripple, crescandu-i capitalizarea de piata la peste 25 de miliarde de dolari. De asemenea, Ripple a reusit sa atraga parteneri extrem de cunoscuti precum American Express, MoneyGram, Santander, Standard Chartered sau Accenture. Ripple este in top 5 cele mai bine monede virtuale.

Procesul Rippele XRP intentat de SEC

In 2018, compania Ripple a fost data in judecata pentru ca, spun acuzatorii, fondatorii au facut sute de milioane de dolari prin vanzari ilegale de Ripple, lucru pe care fondatorii il neaga.

In decembrie 2020, SEC – Comisia pentru Securitati si Schimb Valutar a Statelor Unite, a intentat un proces companiei Ripple, ceea ce a dus la delistarea Ripple XRP de pe Coinbase si la devalorizarea monedei. In 2021 vom afla deznodamantul. Daca acesta va fi unul pozitiv, sunt toate sansele ca pretul Ripple XRP sa creasca.

Mult succes! Daca ai intrebari despre Ripple, contacteaza-ma.

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi doar informatii esentiale despre criptomonede

Leave a Reply

Sper ca informatiile despre bitcoin si alte criptomonede sa iti fie de folos. Daca ai intrebari sau sugestii, ma poti contacta.

Cele mai bune moduri de a cumpara Bitcoin sau alte monede virtuale sunt prin Binance, Kraken si Tradesilvania. Tot procesul dureaza 30 de minute, iar plata se face cu cardul sau prin transfer.