bnb binance coin

Binance: Ce este Binance Coin si cum cumpar BNB

Ce este Binance Coin – ce este BNB?

Binance Coin (BNB) este criptomoneda care sta la baza ecosistemului Binance. Aceasta este folosita pentru a plati si transfera comisioane in platforma Binance, dar si pentru tranzactionare, listare, investitii, etc. BNB a fost contruita pe reteaua blockchain Ethereum (ERC20), insa a facut trecerea la retelele blockchain dezvoltate de Binance: Binance Chain si Binance Smart Chain (BSC).

Criptomoneda BNB este apreciata de catre cei care folosesc platforma Binance pentru comisioanele mici – utilizatorii pot opta sa plateasca comisioanele in moneda BNB (astfel avand comisioane de doua ori mai mici fata de plata lor in Bitcoin).

De asemenea, Binance Coin este recunoscuta pentru rapiditatea in procesarea tranzactiilor (accepta peste 1.4 milioane de tranzactii pe secunda), dar si pentru securitate si accesibilitate. Cu BNB se pot achizitiona peste 200 de alte criptomonede direct in Binance, fiind a doua cea mai utilizata moneda pentru tranzactii, dupa Bitcoin BTC.

Datorita performantelor, moneda virtuala Binance Coin este utilizata de sute de alte aplicatii din domenii diferite precum Finante, Servicii, Plati si altele, atat in ecosistemul Binance Chain, cat si in ecosistemul Ethereum. Aceste atuuri au facut ca pretul Binance Coin (pret BNB) sa creasca exponential – numai din ianuarie pana in februarie 2021 pretul BNB a crescut de peste 7 ori, de la 40 de dolari, la peste 300 de dolari. De la lansare pana in ianuarie 2021, valoarea BNB (Binance Coin) a fost relativ stabila in jurul sumei de 15-20 de dolari.

Pretul BNB (Binance Coin) a ajuns in aprilie 2021 la peste 500 de dolari, iar criptomoneda BNB a intrat pe locul 3 in top, cu o capitalizare de piata de 80 de miliarde de dolari.

Cum cumpar Binance Coin (BNB)

Pasul 1

In mod evident, cel mai bun mod de a cumpara BNB (Binance Coin) este prin Binance – click pentru a-ti face cont. Dupa ce iti faci cont cu adresa de email pe Binance, trebuie sa treci printr-un proces obligatoriu de verificare al contului.

Procesul e foarte similar cu cel prin care cumperi Bitcoin.

Pasul 2

Dupa verificarea contului, in meniul Binance click pe Buy Crypto (Cumparati Cripto) si introdu suma in RON de care doresti sa cumperi BNB (poti alege si EUR daca ai cont bancar in EUR), apoi alege BNB. Trebuie sa introduci datele cardului, adresa si asta e tot pentru a cumpara Binance Coin BNB.

Suma minima de care poti cumpara BNB (Binance Coin) este 65 lei.

Pasul 3

BNB-ul cumparat il gasesti in Wallet (Portofel). Poti fie sa ii lasi acolo, fie sa ii transferi in alt Wallet precum TrustWallet sau MetaMask. Daca ii lasi pe Binance, vei putea tranzactiona oricand sute de alte criptomonede cu Binance Coin.

Stiai ca Binance este cel mai mare exchange de criptomonede din lume, cu un volum de tranzactionare de peste 100 de miliarde de dolari?

Mentiune: Daca ti se pare complicata interfata Binance, poti cumpara Binance Coin si prin alte platforme precum KuCoin sau Poloniex.

Sfat: Poti schimba toata interfata Binance in limba romana (in dreapta sus, click pe English si alege Romana).

bnb binance coin

Ce este Binance Ecosystem si Binance Smart Chain?

Dupa cum am aflat impreuna, Binance reprezinta foarte multe lucruri si asta datorita faptului ca echipa lor este pasionata de tehnologia blockchain si doreste sa fie cea mai importanta companie din domeniu.

Astfel, la finalul anului 2019 a fost lansat Binance Chain, iar in 2020 a fost lansat Binance Smart Chain (BEP20). Acestea sunt sisteme blockchain descentralizate (DeFi) care au o larga aplicabilitate si sunt foarte accesibile pentru developeri. Printre punctele forte ale acestor sisteme enumeram rapiditatea, securitatea, multiplele functionalitato (staking, wallet, NFT) si usurinta cu care se pot dezvolta aplicatii care pot functiona pe retele multiple (cross-chain cu Bitcoin, Ethereum si Polkadot). Toate aceste aplicatii si functionalitati reprezinta azi Binance Ecosystem – ecosistemul Binance.

In mai putin de un an de la lansarea din 2020, in reteaua Binance Smart Chain (retea paralela Binance Chain) s-au lansat peste 50 de aplicatii si criptomonede precum Venus, PancakeSwap, SafePal, Frontier, BurgerSwap sau Bakery Token.

Saptamanal apar si alte criptomonede si aplicatii, majoritatea folosindu-se de functionalitatea de staking a criptomonedei BNB pentru acumularea de dobanzi chiar si de 100-1000% (pe termen scurt). Investitiile in proiecte de Yield Farming (Staking) pe BSC sunt nesigure si riscante datorita usurintei cu care sunt create (cateva exemple: TigerFinance, Pizza Finance, KiwiSwap, RamenSwap, etc).

Ecosistemul Binance este mai usor de folosit si are mai multe functionalitati fata de ecosistemul Ethereum, fapt pentru care este posibil ca in urmatoarea perioada de timp sa asistam la o explozie de aplicatii in domeniu. Daca doriti sa va creati propria aplicatie (si propria criptomoneda) in Binance Smart Chain, ma puteti contacta.

Mult succes!

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi doar informatii esentiale despre criptomonede

Leave a Reply

Sper ca informatiile despre bitcoin si alte criptomonede sa iti fie de folos. Daca ai intrebari sau sugestii, ma poti contacta.

Cele mai bune moduri de a cumpara Bitcoin sau alte monede virtuale sunt prin Binance, Kraken si Tradesilvania. Tot procesul dureaza 30 de minute, iar plata se face cu cardul sau prin transfer.