ce este polkadot

Ghid Polkadot (DOT): ce este si cum cumpar Polkadot

Ce este Polkadot (DOT)?

Polkadot este un nou protocol blockchain descentralizat si open-source cu o viziune mareata: isi doreste sa fie scheletul pentru un nou internet Web 3.0.

Cea mai importanta functie a ecosistemului Polkadot este capacitatea acestuia de a conecta chains (alte retele) intr-o retea universala. Astfel, prin intermediul Polkadot Eco, se pot face tranzactii si schimburi de informatii intre doua sau mai multe retele blockchain (care pana acum nu erau interoperabile). Pe scurt, sub umbrela Polkadot pot co-exista mai multe retele blockchain.

Desi a fost lansata abia la jumatatea anului 2020, Polkadot (DOT) a ajuns in top 5 cele mai importante companii din domeniul crypto / blockchain si in top 5 criptomonede, cu o capitalizare de piata ce a depasit 21 de miliarde de dolari in februarie 2021 (depasind inclusiv Ripple).

Polkadot (DOT) are trei fondatori: Gavin Wood – care este cofondator Ethereum, Robert Habermeier – care este un geniu al retelelor blockchain si Peter Czaban – care este directorul Fundatiei Web3.

Cum cumpar Polkadot (DOT) in doi pasi simpli?

Pasul 1

Cea mai simpla metoda de a cumpara Polkadot este prin Binance, asadar trebuie sa iti faci cont pe Binance (click), apoi trebuie sa verifici contul si sa cumperi Bitcoin cu cardul. Aici gasesti un ghid simplu despre cum cumperi bitcoin in cateva minute.

Pasul 2

Dupa ce ai cumparat (sau transferat, daca ai in alta parte) Bitcoin pe Binance, vei cumpara DOT (Polkadot) cu BTC (Bitcoin). In acest fel vei avea cele mai mici taxe si poti cumpara Polkadot chiar incepand de la 65 lei.

Pentru a cumpara Polkadot DOT cu Bitcoin, click pe Trade (Tranzactioneaza) – Clasic, apoi alege perechea DOT/BTC. In partea de jos a ecranului iti recomandam sa alegi Market (adica sa cumperi DOT la pretul pietei – tranzactia se face instant) si introdu cat Bitcoin ai – sistemul iti va arata cat DOT poti cumpara de suma disponibila (de BTC-ul disponibil). Dupa ce ai cumparat, vei gasi moneda DOT in Wallet (portofel).

Felicitari! Ai investit in Polkadot – una din cele mai revolutionare criptomonede.

ce este polkadot

Daca Binance ti se pare complicat, poti cumpara DOT si prin Kraken sau Tradesilvania – unde ai support in limba romana. Pe Tradesilvania trebuie sa treci, de asemenea, printr-un proces de verificare.

Pret DOT – Polkadot

Pretul unui DOT (token-ul retelei Polkadot) a depasit in februarie 2021 suma de 30 de dolari. La lansarea Polkadot din august 2020, pretul unui DOT a fost sub 5 dolari. Expertii estimeaza ca pretul va creste exponential in urmatorii ani, pe masura ce reteaua devine mai cunoscuta si utilizata.

Viziunea Polkadot Eco

Viziunea Polkadot Eco (de la Ecosistem) despre un internet descentralizat, sigur si accesibil (adica neguvernat de o autoritate centrala) pentru toti oamenii de pe Pamant, este una din cele mai bine conturate. Polkadot sta la baza acestei viziuni, fiind scheletul (the backbone) prin care se pot construi aplicatii revolutionare, interoperabile, scalabile si descentralizate.

La inceputul lunii februarie 2021, in blockchain-ul Polkadot Eco sunt publicate peste 45 de aplicatii/companii, precum Kusama, Ren, Ocean Protocol, OriginTrail, Reef, Celer Network, Edgeware, Polkastarter, Litentry, MATH si multe altele. De asemenea, alte retele au fost integrate in ecosistemul Polkadot: Polymath sau Chainlink fiind doua exemple. Multe alte aplicatii sunt in lucru.

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi doar informatii esentiale despre criptomonede

Leave a Reply

Sper ca informatiile despre bitcoin si alte criptomonede sa iti fie de folos. Daca ai intrebari sau sugestii, ma poti contacta.

Cele mai bune moduri de a cumpara Bitcoin sau alte monede virtuale sunt prin Binance, Kraken si Tradesilvania. Tot procesul dureaza 30 de minute, iar plata se face cu cardul sau prin transfer.