cumpara bitcoin cu cardul

Cum cumperi criptomonede cu cardul, fara comisioane

Desi sunt multe metode de a cumpara Bitcoin si alte criptomonede instant cu cardul bancar, majoritatea au comisioane intre 3 si 6% din suma cumparata. Chiar si pe Binance, comisionul la plata cu cardul pentru sume mai mici de 300 USD este 10 dolari (40 lei), iar pentru sume mai mari de 300 USD este 3,5%. De asemenea, multe platforme nu accepta depuneri in RON, iar schimbul valutar din EUR sau USD in RON nu se face un avantajul nostru.

Cumpara Bitcoin instant si fara comisioane: Pana la finalul lunii februarie 2021, poti cumpara Bitcoin, Ethereum, Ripple sau Litecoin cu cardul, instant si fara comisioane. Inclusiv in RON, cu carduri de debit simple VISA sau Mastercard.

Cum? Prin Wirex (click). Suma minima de care poti cumpara Bitcoin cu cardul este 40 lei — instant si cu zero comisioane.

Pasul 1

Fa-ti cont gratuit pe Wirex. Inregistreaza-te cu numele si adresa din buletin, pentru a-ti putea verifica contul instant. Verificarea contului se face fie prin aplicatia Wirex, fie prin scanarea unui QR code cu telefonul (sfat: poti scana QR codes si cu camera telefonului).

Pasul 2

Click pe Romanian Leu, apoi Add funds si introdu datele cardului (cardul trebuie sa fie pe acelasi nume pe care faci si contul). Apoi adauga suma pe care doresti sa o depui (exemplu: 500 RON) si confirma.

Pasul 3

Dupa ce ai depus in cont RON cu cardul, click pe la Exchange si schimba RON in BTC (Bitcoin). Practic vei cumpara Bitcoin cu suma depusa mai devreme in lei.

cumpara bitcoin cu cardul instant

Tot asa poti cumpara si alte criptomonede precum Ethereum ETH, Litecoin LTC, Ripple XRP, Stellar XLM, NANO sau WAVES.

Pasul 4 – optional

Dupa ce ai cumparat Bitcoin sau alta moneda cu cardul, le poti transfera in Binance sau Kraken pentru mai multa siguranta si pentru a putea tranzactiona sute de alte criptomonede, pentru a putea face staking (castiga dobanda) si pentru a face investitii. Pentru a transfera BTC din Wirex in Binance/Kraken, click pe Send si introdu adresa BTC pe care o gasesti in Wallet pe Binance (la Deposit).


Daca procesul ti se pare complicat si nu esti interesat de comisioanele de 3-6%, poti cumpara Bitcoin cu cardul direct din Binance – citeste ghidul. E foarte simplu si rapid.

De asemenea, poti incerca si alte aplicatii precum Tradesilvania, unde poti face depuneri cu cardul doar in Euro (suma minima fiind 50 EUR) – avantajul fiind ca ai support in limba romana. Nici Tradesilvania nu are comisioane la depunerile cu cardul in Euro, insa va trebui sa treci printr-un proces de verificare a contului care nu este intotdeauna rapid.

Wirex va lansa in curand un card de debit cu ZERO comisioane – niciun comision la tranzactionare si nici la extrageri de la ATM-uri de pana la 400 lire. In plus, va oferi gratuit IBAN-uri in multiple valute si cashback de pana la 1.5% pentru toate platile.

Mult succes! Daca ai intrebari, ma poti contacta oricand pe email sau Facebook.

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi doar informatii esentiale despre criptomonede

Leave a Reply

Sper ca informatiile despre bitcoin si alte criptomonede sa iti fie de folos. Daca ai intrebari sau sugestii, ma poti contacta.

Cele mai bune moduri de a cumpara Bitcoin sau alte monede virtuale sunt prin Binance, Kraken si Tradesilvania. Tot procesul dureaza 30 de minute, iar plata se face cu cardul sau prin transfer.