elrond egld cumpara

Elrond (EGLD): ce este si cum cumpar Elrond simplu si rapid

Ce este Elrond (EGLD)?

Elrond este prima companie romaneasca care a dezvoltat tehnologii de tip blockchain ajunsa in top 50 mondial conform evaluarilor.

Dezvoltata de o echipa din Sibiu, Romania, reteaua blockchain Elrond este recunoscuta pentru rapiditate. Prin Elrond (cu ajutorul monedei EGLD) se pot face peste 100 de mii de tranzactii pe secunda, pe cand in reteaua Ethereumm (ETH 1.0) se pot face sub 40 (patruzeci) de tranzactii pe secunda. De asemenea, costul unei tranzactii este de ~0.01 dolari, pe cand la alte monede costul poate fi de peste 30 dolari / tranzactie. Acest lucru a dus valoarea de piata a monedei Elrond EGLD de la ~10 dolari la peste 170 de dolari in mai putin de 5 luni. Valoarea unui Elrond a ajuns pe 8 februarie 2021 la peste 175 de dolari.

Elrond isi doreste ca in urmatorii ani sa ajunga la peste un miliard de utilizatori, iar pentru a face acest lucru a creat aplicatia Maiar.

Cu ajutorul Maiar App, oricine poate sa cumpere Elrond EGLD si sa ii stocheze in aplicatie. Prin stocarea EGLD puteti castiga pana la 30% dobanda pe an. La un calcul simplu, daca stocati 100 Elrond timp de un an, la finalul anului veti avea 130 EGLD. Reteaua ofera aceasta dobanda pentru asigurarea stabilitatii sistemului – prin sotcare deveniti “validator”.

De ce este moneda Elrond (EGLD) atat de bine evaluata?

  1. Reteaua blockchain dezvoltata de Elrond este una din cele mai rapide din intregul ecosistem al criptomonedelor.
  2. Implementarea retelei blockchain Elrond este simpla si foarte scalabila – companii precum Apple sau Tesla ar putea adopta cu usurinta reteaua dezvoltata de Elrond pentru utilizare interna.
  3. Are finantare serioasa – companii de investiti precum Binance Labs NGC Fund si Electric Capital au investit milioane de dolari in Elrond. Capitalizarea de piata a Elrond a depasit 1.3 miliarde de dolari la inceputul lunii februarie 2021.
  4. Ecosistemul Elrond este unul sanatos – sute de alte companii sunt in proces de adoptare a retelei Elrond pentru a-si lansa propriile aplicatii sau soft-uri.
  5. Are aplicabilitate reala, este deja folosita de zeci de mii de oameni (prin aplicatia Maiar) si are viziune pe termen lung.

Cumpara Elrond EGLD

Metoda cea mai simplapentru a cumpara moneda Elrond variaza in functie de suma pe care vrei sa o cheltui si de ce taxe doresti sa platesti. Daca planuiesti sa cumperi peste 2 Elrond, pentru a putea beneficia de dobanda anuala (dobanda se acorda doar dupa un an, timp in care nu poti vinde Elrond-ul cumparat), trebuie sa stii ca vei cheltui peste 300 USD.

Pasul 1

Cel mai simplu mod de a cumpara Elrond EGLD este prin Binance – click pentru a-ti face cont. Dupa ce iti faci cont cu adresa de email pe Binance, trebuie sa treci printr-un proces obligatoriu de verificare al contului (vei vedea ca e foarte simplu).

Procesul e foarte similar cu cel prin care cumperi Bitcoin.

Pasul 2

Dupa verificarea contului, in meniul Binance click pe Buy Crypto (Cumparati Cripto) cu Credit Card si introdu suma in EUR (Euro) de care doresti sa cumperi Elrond, apoi alege EGLD. Trebuie sa introduci datele cardului, adresa si asta e tot pentru a cumpara Elrond EGLD. Functioneaza si cu cardurile in RON – tranzactia se face la cursul valutar al bancii la care ai cardul. Asta e tot!

Suma minima de care poti cumpara Elrond este 15 euro (sub 100 lei).

Nota: Daca vrei sa cumperi direct cu RON, va trebui sa cumperi mai intai Bitcoin sau Binance Coin, iar apoi cu acestea sa cumperi Elrond EGLD. Exemplu: Dupa ce ai cumparat Bitcoin cu RON, click pe Trade (Tranzactioneaza) – Clasic, apoi alege perechea EGLD/BTC. In partea de jos a ecranului iti recomandam sa alegi Market (adica sa cumperi EGLD la pretul pietei – tranzactia se face instant) si introdu cat Bitcoin ai – sistemul iti va arata cat EGLD poti cumpara de suma disponibila (BTC-ul disponibil). Dupa ce ai cumparat, vei gasi moneda EGLD in portofel (wallet).

Pasul 3 – optional

Elrond-ul cumparat il gasesti in Wallet (Portofel). Poti fie sa ii lasi acolo, fie sa ii transferi in alt Wallet precum cel din aplicatia Maiar. In Maiar poti sa acumulezi dobanda daca ai peste 2 EGLD in cont si poti face tranzactii cu prieteni care au si ei aplicatia instalata.

Noi iti indicam ca dupa achizitie sa transferi EGLD-ul cumparat prin Binance/Tradesilvania in wallet-ul din aplicatia Maiar – dezvoltata de compania Elrond. In acest fel, ai optiunea de a stoca EGLD-ul si de a primi dobanda peste un an: vei avea un venit pasiv. Poti face staking si in alte aplicatii, inclusiv in Binance, insa e de preferat sa folosesti aplicatia nativa construita de Elrond. De asemenea, in aplicatia Maiar poti face tranzactii cu prietenii tai care au si ei instalata aplicatia.

Daca Binance ti se pare complicat, poti cumpara EGLD si prin Tradesilvania – unde ai support in limba romana. Poti cumpara Elrond si prin Maiar App, insa cu un comision mai mare, de 4.5%.

Pretul Elrond (EGLD) in acest moment

Mult succes si felicitari pentru investitia in Elrond! Daca ai intrebari despre Cardano, poti pune o intrebare pe grupul de facebook Ghid Bitcoin.

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi doar informatii esentiale despre criptomonede

2 Comments

  1. Foarte bun ghidul! Am cumparat Elrond de 1000 lei si intr-o saptamana am facut 1200.

Leave a Reply

Sper ca informatiile despre bitcoin si alte criptomonede sa iti fie de folos. Daca ai intrebari sau sugestii, ma poti contacta.

Cele mai bune moduri de a cumpara Bitcoin sau alte monede virtuale sunt prin Binance, Kraken si Tradesilvania. Tot procesul dureaza 30 de minute, iar plata se face cu cardul sau prin transfer.