cum cumpar ethereum binance

Ethereum (ETH): ce este si cum cumpar Ethereum in 2021

Ce este Ethereum ETH?

Ethereum este un sistem open-source descentralizat pe baza de tehnologie blockchain, prin care functioneaza numeroase aplicatii ce ofera posibilitatea implementarii de contracte smart (smart contracts). Aceste contracte executa trazactii in mod automat si descentralizat, fara sa fie nevoie de parti terte – fiind una din cele mai importante functii ale sistemului Ethereum. Criptomoneda sistemului Ethereum este Ether – ETH.

Ethereum este criptomoneda cu cea mai mare aplicabilitate — o spun expertii in blockchain.

E important de retinut ca pe baza blockain-ului Ethereum (numit standardul ERC-20) s-au construit sute de mii de aplicatii si criptomonede, fiind una din cele mai accesibile platforme pe care poti construi aplicatii utile si scalabile (si lansa tokens – alte criptomonede). Companii mari folosesc tehnologia Ethereum pentru sistemele proprii. De asemenea, monede virtuale foarte cunoscute precum EOS, TRON, Ziliqa, Augur, Maker sau VeChain sunt construite pe ecosistemul Ethereum (ERC20).

Cum cumpar Ethereum (ETH)?

Pasul 1

E foarte usor sa cumperi Ethereum ETH prin Binance (click) – una din cele mai mari platforme de tranzactionare din lume. Dupa ce iti faci cont pe Binance cu adresa de email, trebuie sa iti verifici contul.

Verificarea contului este o masura de siguranta si dureaza doar cateva minute – de cele mai multe ori verificarea se face instant si implica trimiterea unei poze cu buletinul si realizarea unui selfie cu camera web de la PC/laptop sau camera web a telefonului daca iti descarci aplicatia Binance.

Pasul 2

Dupa ce ti-ai verificat contul, in meniul Binance da click pe Buy Crypto (Cumparati Cripto) si introdu suma in RON de care doresti sa cumperi ETH (poti alege si EUR daca ai cont bancar in EUR), apoi alege ETH. Trebuie sa introduci datele cardului, adresa si… sa cumperi Ethereum!

Suma minima de care poti cumpara Ethereum este 65 lei. De 65 RON primeai la data de 10 februarie 2021 in portofelul din contul Binance, aproximativ 0.009 ETH (suma fluctueaza in functie de pretul Ethereum).

Pasul 3

Dupa ce ai facut plata cu cardul, Ether-ul (ETH) cumparat il gasesti in Wallet (Portofel). Poti fie sa ii lasi acolo daca doresti sa cumperi si alte criptomonede cu Ethereum, fie sa ii transferi pe un wallet specific Ethereum precum MyEtherWallet sau Trust Wallet.

cum cumpar ethereum binance

O mentiune: Daca consideri complicata interfata Binance, poti cumpara Ethereum si prin alte platforme precum KrakenTradesilvania sau LDV Exchange Bank. Ultimele doua sunt companii romanesti care au support si in limba romana. La unele este disponibila doar plata prin transfer bancar, iar suma minima este mai mare de 100 lei. Vezi si ghidul de cumparare Bitcoin, care e foarte similar cu acesta.

Cine a fondat si care este pretul Ethereum in acest moment?

Proiectul Ethereum a fost gandit de Vitalik Buterin in 2013 si fondat un an mai tarziu impreuna cu alti 7 co-fondatori. La momentul lansarii din 2015, un Ether (ETH) valora 0.8 dolari (aproximativ 3 lei). Pretul lui a crescut in 5 ani cu peste 2000%.

Pretul Ethereum a stagnat pana in 2017, cand a crescut la un maxim de 400 dolari, iar in 2018 a ajuns sa depaseasca 1200 de dolari. Din 2018 pana in august 2020, valoarea Ethereum a scazut chiar sub 100$, revenind insa in forta in august 2020. De atunci, pretul creste si a ajuns in data de 9 februarie 2021 la un maxim istoric – peste 1750 de dolari pentru un singur Ether (ETH).

Care este viitorul Ethereum, ce pret va avea peste 1 an? Ce inseamna ETH 1.0 si ETH 2.0 – trecerea de la Proof of Work (PoW) la Proof of Stake (PoS)? Vom afla raspunsul la aceste intrebari intr-un articol viitor. Va puteti abona la newsletter-ul GhidBitcoin daca doriti sa primiti informatii despre criptomonede.

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi doar informatii esentiale despre criptomonede

Leave a Reply

Sper ca informatiile despre bitcoin si alte criptomonede sa iti fie de folos. Daca ai intrebari sau sugestii, ma poti contacta.

Cele mai bune moduri de a cumpara Bitcoin sau alte monede virtuale sunt prin Binance, Kraken si Tradesilvania. Tot procesul dureaza 30 de minute, iar plata se face cu cardul sau prin transfer.