cardano ada

Ce este si cum cumpar Cardano ADA? Ghid despre criptomoneda Cardano

Ce este Cardano ADA?

Cardano (ADA) este una din cele mai vechi criptomonede aflate pe piata, fiind dezvoltata in 2015 si lansata in 2017. Cardano este o retea blockchain open-source care doreste sa rivalizeze cu Ethereum, mai ales prin dezvoltarea de smart contracts (contracte smart), functie care va fi lansata anul acesta – in 2021. Este una din criptomonedele aflate in top 10.

Fondatorul Cardano este Charles Hoskinson, unul din co-fondatorii Ethereum, care si-a dorit de la inceput crearea unei retele blockchain sigure si scalabile. Spre deosebire de Ethereum si alte croptomonede minabile, Cardano foloseste tehnologia proof-of-stake, prin care cei care detin ADA valideaza tranzactii si pot lua decizii in retea.

Ce e diferit la Cardano? Echipa si cei care folosesc reteaua. Dintre toate caracteristicile acestui proiect, oamenii care sunt implicati in acest proiect ies in evidenta. Cardano a fost intotdeauna o retea blockchain cu un specific legat de stiinta, cercetare si inovare in tehnologie. Pe scurt, in reteaua Cardano lucreaza foarte multi cercetatori care incearca sa descopere noi tehnologii si oportunitati, in ultimul an fiind publicate in mai multe jurnale academice peste 100 de lucrari de cercetare. Fundatia Cardano are sediul in Elvetia.

Cumpara Cardano (ADA)

Pasul 1

Cum cumpar Cardano? E foarte simplu. Trebuie doar sa iti faci cont pe Binance (click). Dupa crearea unui cont cu adresa de email, vei trece printr-un proces obligatoriu de verificare al contului.

Procesul de cumparare este foarte similar cu cel prin care cumperi Bitcoin.

Pasul 2

Dupa verificarea contului, in meniul Binance da click pe Buy Crypto (Cumparati Cripto) cu Credit Card si introdu suma in EUR (Euro) de care doresti sa cumperi Cardano ADA, apoi alege ADA din lista. Trebuie sa introduci datele cardului si adresa ta. Functioneaza si cu cardurile in lei, deoarece tranzactia se va face la cursul valutar al bancii la care ai cardul. Asta e tot!

Suma minima de care poti cumpara ADA este 15 euro (aproximativ 75 lei).

Mentiune: Daca vrei sa cumperi Cardano ADA direct cu lei, va trebui sa cumperi mai intai Bitcoin sau Binance Coin, iar apoi cu acestea sa cumperi ADA. Exemplu: Dupa ce ai cumparat Bitcoin cu RON (tot cu cardul), click pe Trade (Tranzactioneaza) – Clasic, apoi alege perechea ADA/BTC. In partea de jos a ecranului iti recomandam sa alegi Market (adica sa cumperi ADA la pretul pietei – tranzactia se va face instant) si introdu cat Bitcoin ai cumparat – sistemul iti va arata cat ADA poti cumpara de suma disponibila (BTC-ul disponibil). Dupa ce ai cumparat, vei gasi moneda ADA in portofel (wallet).

PS. Daca Binance ti se pare complicat, poti cumpara DOT si prin Kraken sau Tradesilvania – unde ai support in limba romana. Pe Tradesilvania trebuie sa treci, de asemenea, printr-un proces de verificare.

De ce a crescut valoarea Cardano la inceputul lui 2021?

Criptomoneda Cardano (ADA) a avut un parcurs stabil din 2018 pana in 2021, pretul Cardano ADA fiind stabil in jurul sumei de 0.05-0.1 USD.

La inceputul anului 2021, odata cu noul an si cu interesul proaspat in criptomonede, mai multi investitori mari au inceput sa faca investitii serioase in Cardano, realizand potentialul pe care il are. Astfel, pretul ADA a crescut cu peste 1000% in mai putin de 50 de zile, ajungand in perioada martie-aprilie 2021 la 1.2 dolari. Cardano (ADA) are o capitalizare de piata de aproape 40 de miliarde de dolari.

Potential de crestere. Odata cu posibilitatea lansarii de smart contracts in reteaua Cardano, care va veni cel mai probabil in toamna acestui an, se prefigureaza o crestere exponentiala a pretului Cardano, determinata de cerere.

Pret Cardano ADA in acest moment

Mersi pentru ca ai citit intregul articol. Daca ai intrebari despre Cardano, poti pune o intrebare pe grupul de facebook Ghid Bitcoin.

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi doar informatii esentiale despre criptomonede

Leave a Reply

Sper ca informatiile despre bitcoin si alte criptomonede sa iti fie de folos. Daca ai intrebari sau sugestii, ma poti contacta.

Cele mai bune moduri de a cumpara Bitcoin sau alte monede virtuale sunt prin Binance, Kraken si Tradesilvania. Tot procesul dureaza 30 de minute, iar plata se face cu cardul sau prin transfer.